The questions below offer a general framework on price agreements between competitors, dominant position, the notification of mergers and acquisitions, and on-site inspections by the Competition Authority. In a specific case, time limits, documents and the regulations in force are assessed separately.
Showing 1–4 of 4 questions
Is an agreement between competing companies on prices lawful?
Price fixing or price coordination between competitors carries the risk of a serious competition infringement under Law No. 4054; the specific agreement or concerted practice is examined.
The specific contract, business model, regulations of the relevant authorities and the legislation in force on the date of the transaction should be reviewed separately.
Is being in a dominant position prohibited in itself?
No. What is prohibited is the abuse of a dominant position in the forms provided in the Law.
The specific contract, business model, regulations of the relevant authorities and the legislation in force on the date of the transaction should be reviewed separately.
Are company mergers notified to the Competition Board in every case?
No. The notification obligation is determined by the nature of the transaction and the turnover thresholds in force; the current thresholds must be checked as of the date of the transaction.
The specific contract, business model, regulations of the relevant authorities and the legislation in force on the date of the transaction should be reviewed separately.
What are a company’s obligations during an on-site inspection by the Competition Authority?
The authorized inspection must not be obstructed; the preservation of digital and physical records, the limits of legal confidentiality and the scope of the inspection must be managed carefully.
The specific contract, business model, regulations of the relevant authorities and the legislation in force on the date of the transaction should be reviewed separately.
